©  ISOPIX

David Goffin zakt naar 20ste plaats op ATP-ranking

David Goffin levert vier plaatsen in op de maandag gepubliceerde ATP-ranking. De Luikenaar is nu 20e. Nadat hij een enkelblessure opliep op het grastoernooi in Halle moest Goffin forfait geven voor Wimbledon. 

Bron: BELGA

Bovenaan de ranking behoudt Novak Djokovic zijn koppositie na zijn eindzege op het Londense gras. De Serviër veroverde zijn 20e grandslamtitel en deelt nu het record met Roger Federer en Rafael Nadal. De top drie wordt vervolledigd door de Rus Daniil Medvedev en Nadal, die ontbrak op Wimbledon. 

Verliezend finalist Matteo Berrettini boekt ten koste van Federer (9e, -1) een plaats winst, de Italiaan staat nu op de achtste plaats. De Canadees Denis Shapovalov (10e, +2), halvefinalist op de All England Club, komt de top tien binnen. De Duitser Alexander Zverev doet haasje-over met de Oostenrijker Dominic Thiem, er niet bij op Wimbledon, naar de vijfde plaats.

De grootste sprong in de top 20 komt op naam van Hubert Hurkacz, die de halve finales bereikte op Wimbledon. De Pool wipt van de 18e naar de elfde stek.

Kimmer Coppejans blijft 191e, terwijl Zizou Bergs zeven plaatsen oprukt naar de 213e stek. Ruben Bemelmans verliest 11 plaatsen, hij is 228e.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer