Waals meisje (8) overleeft aanval van American Stafford niet

HENEGOUWENEen achtjarig meisje is gisteravond laat in het Henegouwse Strépy-Bracquegnies (La Louvière) overleden na een aanval van een American Stafford-hond. Dat melden verschillende Franstalige media. Twee andere honden waren in dezelfde woning aanwezig, maar lijken niet bij de aanval betrokken te zijn geweest.

58 reacties

  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Bij mijn Bouvier laat ik bij elk kind, die beschermen het kind van nature. Rassen hebben wel degelijk eigenschappen. Dat heeft niks met trainen te maken.
  • Yunus Altintas

    3 jaar geleden
    Sorry deze honden moeten verboden worden. Punt uit.
  • Marina Verbruggen

    3 jaar geleden
    Stop met de hond/het ras hier de schuld te geven!! 1. Laat een 8jarig kind niet zo lang alleen, en zeker niet met een hond, 2. de opvoeding van een hond ligt bij de baasjes, net zoals de opvoeding van een kind bij de ouders ligt.
  • Els P

    3 jaar geleden
    Mijn ouders hebben de grote hond weggeschonken toen ik geboren werd. Topouders.
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Het is nog altijd het zelfde fenomeen bij vele mensen. Ze kopen een hond die ze op volwassen leeftijd niet meer baas kunnen . Men realiseert zich nog steeds niet dat men het best een hond koopt zoals men zelf is . Is men sportief, actief en kan men tegen een stoot , dan koopt men een hond die ongeveer van het zelfde kaliber is . Maar is men als men een zachtaardig mens, iemand die steeds vriendelijk en sociaal is , dan koopt men het best een hond zoals men zelf is . Maar in vele gevallen ??