Vader (46) verkracht vriendinnetje (12) van dochter: “Ik was verliefd geworden op haar”

De man misbruikte het meisje toen ze bleef overnachten. ©  rr

Mechelen -

Een 46-jarige Mechelaar hangt een celstraf 37 maanden boven het hoofd voor het seksuele misbruik van een 12-jarig meisje. De feiten speelden zich af toen het kind bij haar vriendinnetje bleef slapen. Het was de vader van dat meisje die haar verkrachtte. “Ik besef dat ik iets gedaan heb wat niet mocht. Het zal nooit meer gebeuren”, reageerde de man tijdens zijn proces.

Theo Derkinderen

In april van dit jaar stapte de moeder van een 12-jarig meisje naar de politie met de melding dat haar dochter misbruikt was. “Begin dit jaar was de tiener een paar keer blijven slapen bij een vriendinnetje. Het was de vader van dat vriendinnetje die haar misbruikte”, zei openbaar aanklager Catherine Van de Heyning. “Het slachtoffer sliep op de zetel, maar toen ze uit de zetel viel, stelde de vader van haar vriendin voor dat ze bij hem in bed mocht komen liggen. Het meisje verklaarde later dat ze door de man op de mond werd gekust, dat hij haar met zijn vinger penetreerde en zichzelf masturbeerde.”

Volgens het Openbaar Ministerie had de man een gsm gegeven aan het slachtoffer en stuurde hij ook tal van berichten naar haar. “Berichten die seksueel getint waren. De inhoud van die berichten lieten niets aan de verbeelding over. Bovendien volgde hij haar via sociale media zodat het meisje het gevoel kreeg dat hij haar continu in de gaten hield. Hij kwam haar zelfs van school afhalen.”

Eerder misbruik

Voor het slachtoffer lieten de feiten een diepe indruk na. “Het meisje was in het verleden al slachtoffer geworden van zedenfeiten. Wat ze nu meemaakte, deed haar denken aan hetgeen ze al had moeten doorstaan. Ze maakte duidelijk dat ze de man in kwestie niet meer wou zien. De impact op haar was enorm. Ze begon zichzelf nadien ook te verwonden met een scherp voorwerp.”

Tijdens zijn verhoor bij de onderzoeksrechter gaf de Mechelaar de feiten toe. Hij zei ook dat hij verliefd was geworden op de 12-jarige. Het Openbaar Ministerie eiste 37 maanden effectieve celstraf.

Begeleiding

Advocate Julie Biebuyck onderstreepte dat haar cliënt zich wil laten begeleiden. “De man was verliefd geworden op dat meisje. Hij beseft dat hij iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan. Een begeleiding is alleszins op zijn plaats en daarom vraag ik ook een voorwaardelijk straf.”

De beklaagde zelf zei spijt te hebben van hetgeen hij heeft aangericht. “Ik ben hier niet trots op. Het had nooit mogen gebeuren. Ik heb in de gevangenis al heel goed kunnen nadenken. Dit zal nooit meer gebeuren. Ik heb dat meisje gekwetst, maar ook mijn familie en partner. Dat besef ik als geen ander.”

De rechtbank velt eind deze week al een vonnis in de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen