De getrokken auto kan ook met de voorste wielen in de lucht, meent Ford.
Volledig scherm
De getrokken auto kan ook met de voorste wielen in de lucht, meent Ford. © Patentschets Ford

Lege accu? Dankzij dit idee van Ford hoef je niet meer langs de laadpaal

Autofabrikant Ford werkt aan een opmerkelijke manier om de accu’s van elektrische auto’s op te laden. In de toekomst hoef je mogelijk niet meer te stoppen bij een laadpunt langs de weg, maar kun je jouw auto — tijdens het rijden — aan een ander voertuig koppelen om stroom te ‘tanken’.

50 reacties

  • Guido Alisch

    2 jaar geleden
    Guido Leuk idee, zo te mogen meerijden achter de uitlaatpijp van een vrachtwagen. Qua groene lucht kan dat tellen. Leuk wordt het zeker, Eventjes aankoppelen op de R0, en eventjes afkoppelen aan de afrit op de autostrade. O neen files zal dat niet meebrengen.
  • Christiane Van Zele

    3 jaar geleden
    Hoeveel is de prijs voor opladen nu gestegen in vergelijking met 4 maanden terug
  • Hans Bolsens

    3 jaar geleden
    Voor mij mag Ford een auto Flintstone uitvinden zoals bij de Flintstones, geen motor, geen uitstoot en nog goed voor de conditie ook. Benieuwd wat de Groenen hierop te zeggen hebben, schoenzooltaks misschien?
  • Yves De Groote

    3 jaar geleden
    De elektrische wagen is inderdaad de toekomst...van het stilstaand verkeer. Het grote voordeel: geen filerijden meer maar filestilstaan.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Nog een goed idee : elke elektrische auto uitrusten met een trailer waarin een paard vervoerd wordt. Platte batterij ? Geen nood, paard uit de trailer en voor de auto spannen - met de luxekoets geraak je overal, weliswaar traag maar zuinig en efficiënt. Wel water genoeg voorzien en haver voor het paard.