© Tom Palmaers

Maasmechelaar tot driemaal toe gelinkt aan gewelddadige overvallen door achterlaten van DNA

Een 28-jarige man uit Maasmechelen kreeg donderdag een celstraf van 30 maanden voor verschillende overvallen. Zo ging hij aan de haal met 5.000 euro tijdens een gewelddadige overval op cinema Euroscoop. Later brak hij ook binnen in de Carrefour in Lanaken waarna hij met 13.363 euro op de loop ging. Een BMW stelen, ging minder vlot.

Shauni Deferm

Op 16 april 2013 werden de uitbaters van bioscoop Euroscoop na hun avondshift opgewacht door drie gemaskerde mannen. Toen de slachtoffers het gebouw wilden afsluiten, kregen ze een pistool tegen hun hoofd en werden ze gedwongen de kluizen in de bureauruimte te openen. De buit werd in een vuilniszak meegenomen, in totaal een bedrag van 5.000 euro. Om hun vlucht te verzekeren, spoten de daders een flesje pepperspray leeg in het gezicht van de uitbaters. De ochtend nadien vond de toezichthouder van Natuurgebied Maasvallei en Mijnterreinen, een domein vlak achter het bioscoopcomplex, een paar zwarte handschoenen en drie afgesloten geldlades bij het wandelpad. DNA-onderzoek wees al snel in de richting van de twintiger.

DNA-sporen

Uit onderzoek bleek dat de man ook betrokken was met een inbraak in een Carrefour-complex in Lanaken. Op camerabeelden was te zien hoe drie mannen een gat maakten in het dak boven de ruimte waar de kluis bewaard werd. De mannen versleepte de kluis tot in het magazijn om hem nadien in te laden in een auto. Buit van die avond: 13.363 euro. Ook hier werd de twintiger aan de feiten gelinkt door DNA-sporen. Deze keer liet de man een stuk trui - dat moest dienen als bivakmuts - achter aan de toegangspoort. Speekselsporen aan het uitgeknipte gat ter hoogte van de mond, wezen alweer in zijn richting.

Tot slot probeerde hij ook een BMW X5 te stelen in Sint-Truiden. De sloten werden uit de wagen gezaagd, maar de dader sloeg er niet in om met de auto weg te rijden. Een schroevendraaier met DNA-sporen verraadde de twintiger opnieuw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer