Maurits Vande Reyde
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits Vande Reyde © BELGA

Open Vld-parlementslid wil niet dat belastingbetaler dupe wordt van afgelasting festivals: “Kunnen organisatoren eigen reserves niet aanspreken? Of steun terugbetalen wanneer ze weer winst maken?”

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) vindt dat de overheid grondig moet bekijken of festivalorganisatoren die nu plots annuleren de overheidssteun die ze kregen kunnen terugbetalen, al is het op termijn. Vande Reyde stelde zich van in het begin al serieuze vragen bij de voorschotregeling van de Vlaamse regering. “Die laat veel te veel ruimte aan organisatoren om te doen wat ze willen.” 

306 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld), De juiste man in de verkeerde partij, Een liberaal en geld zijn ondeelbaar.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Dat probleem kan gemakkelijk worden opgelost met een festivaltaks.
  • Eric Aerts

    3 jaar geleden
    Terwijl wij als burgers nog maandelijks het loon van El Kaouakibi mogen betalen.Maar dat is niet zo erg zeker Maurits Vande Reyde? van welke partij was ze nu weer?
  • Raoul Rouma

    3 jaar geleden
    Excuseer, zijn het niet steeds de liberalen die met de subsidies staan te zwaaien? In Antwerpen althans we met de nodige gevolgen van dien. Maar indien iemand van hun partij is het zéér stil langs hun kant. Beste hou U daar misschien eerst mee bezig.
  • Jo Demey

    3 jaar geleden
    Waarom heb je hier zo'n enorme belastingdruk, om de vriendjes enorme subsidies te geven.