Direct naar artikelinhoud
NieuwsOlympische Spelen

Judocoach geeft judoka klappen in het gezicht: ‘Blijkbaar was het niet hard genoeg’

Trajdos kreeg enkele rake tikken van haar coach.Beeld Rv

De internationale judofederatie IJF heeft een ‘ernstige officiële waarschuwing’ uitgedeeld aan een coach die enkele meppen uitdeelde aan de Duitse judoka Martyna Trajdos. De 54-jarige Claudiu Pusa sloeg Trajdos voor aanvang van haar kamp. Het voorval werd gefilmd.

Twitter bericht wordt geladen...

Het incident zorgde voor de nodige heisa op Twitter. Op de beelden is te zien hoe de coach Trajdos bijeen schudde en haar mepte op beide wangen. “Judo is een educatieve sport en daarom is zo’n gedrag niet te tolereren. Dit strookt niet met de morele code van judo”, liet IJF weten.

‘Blijkbaar was het niet hard genoeg’

De atlete verdedigde evenwel achteraf haar coach, nog voor de judobond tussenbeide kwam. “Blijkbaar was het niet hard genoeg”, klonk het op Instagram. “Ik wou dat ik vandaag op andere wijze de hoofdpunten haalde.” 

De 32-jarige atlete verloor haar kamp in de klasse tot 63 kilogram van de Hongaarse Szofi Ozbas. “Ik zei het eerder al, dit is het  ritueel dat ik gekozen heb voor de ‘precompetitie’. Mijn coach doet enkel wat ik wil dat hij doet om me op te zwepen.”