AFP
Volledig scherm
© AFP

"Onnoemelijk lijden" dreigt als we klimaatverandering blijven negeren: 14.000 wetenschappers slaan opnieuw alarm

Bijna 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel over ons klimaat. Ze waarschuwen dat de mensheid “onnoemelijk lijden” te wachten staat als we niet onmiddellijk de oorzaken van de klimaatverandering aanpakken. Als we de signalen blijven negeren, zullen we terechtkomen in een heel sombere toekomst met steeds meer natuurrampen, zoals overstromingen, orkanen, hittegolven en bosbranden.

327 reacties

  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Verbied vliegtuigen op kerosine of benzine. Dan is het grootste probleem al opgelost. Die ondingen zijn de grootste bron van vervuiling.
  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    lees het artikel van oxfam over herbebossing en verklaar dan nogmaals dat het probleem niet overbevolking is.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    Ons bestel blijft doof en stom voor deze klimaatdreiging : ze blijven ons verplichten astronomisch veel olie te verbruiken , bovendien compleet nutteloos ; " de perfecte waanzin ": geld dat stom is ,maakt wat recht wat krom is ...
  • piet deridder

    3 jaar geleden
    Plant aub overal bomen, en een verbod om er nog een om te kappen. Gelijk waar, ook daktuinen maken aub. Tegen 2100 is er slechts 50% kans dat de mens als soort nog bestaat.
  • Jacqueline Sels

    3 jaar geleden
    Werner Wijnakker en Erik de Vrij e.a., CO2-uitstoot mens = 29 gT en geen 6. CO2-uitstoot door de aarde is +- in evenwicht met de opname door planten en oceanen en blijft daarom gelijk over zeer lange tijd. Slechts 40% van de menselijke uitstoot wordt opgenomen dr de natuur. De resterende 15gT blijft opbouwen. Dat de menselijke invloed een rol speelt kan je ook zien aan de groeiende aanwezigheid van de isotoop C12 in de lucht, door fossiele verbranding.