© Dior Make Up Instagram

Peter Philips, Belg bij Dior: "Make-up is het krachtigste feministische wapen dat er bestaat"

"Make-up is geen masker waar vrouwen zich achter verstoppen. Integendeel, het is het sterkste feministische middel dat er op de markt is", zegt Peter Philips, de Belgische visagist en creatief directeur van Dior Make-Up. Hij deed de opmerkelijke uitspraak bij de lancering van Dior Addict Lacquer Stick, een nieuwe lippenstiftlijn.

elvh

Dat Peter Philips, het creatieve genie achter Dior Make-Up én Belg, het bij de lancering van Dior Addict Lacquer Stick in LA ook even had over politiek en feminisme was opmerkelijk.

"We zijn 2017 en we zagen onlangs heel veel vrouwen op straat met slogans op hun t-shirts, en statements, maar ik denk dat dit er altijd al is geweest. Make-up is altijd al een krachtig wapen geweest voor vrouwen, je moet alleen weten hoe je het moet gebruiken. Make-up is niet iets waar vrouwen zich achter verstoppen, maar een middel om hun feministisch standpunt te benadrukken."

"Een lippenstift of eyeliner is voor een vrouw een middel om haar sterktes te benadrukken. Het geeft vrouwen de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe de wereld haar wil zien - en ze kan er ook haar zwakheden mee verbergen, als ze dat wil. Make-up die goed is aangebracht, is het krachtigste feministische wapen dat er is, daar ben ik van overtuigd", zei Philips bij de lancering van de nieuwe lippenstiftlijn van Dior.

De Belgische visagist werkt sinds 2014 bij Dior Make-Up. Daarvoor stond hij jarenlang aan het hoofd van de cosmetica-afdeling bij Chanel.

 

Stolen moment with @peterphilipsmakeup at @chateaumarmont sharing his new #dioraddict creation #lacqueraddict! #dioraddictinla

Een foto die is geplaatst door Dior Makeup (@diormakeup) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer