Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Verrassing van formaat: Lionel Messi verlaat FC Barcelona

Lionel Messi.Beeld REUTERS

Over een ommekeer gesproken. Lionel Messi (34) leek lang op weg om zijn contract bij FC Barcelona te verlengen, maar doet dat finaal niet. ‘Lionel Messi gaat weg’, klinkt het in een persmededeling van de Catalaanse Club. 

en

Lange tijd zag het ernaar uit dat de Argentijnse baltovenaar bij de club van trainer Ronald Koeman zou gaan bijtekenen. Deze middag nog berichtten Spaanse media dat Messi, die sinds juli in theorie zonder club zit, een nieuwe overeenkomst zou tekenen bij ‘zijn’ Barcelona. De Argentijn zou vijf jaar langer blijven in Camp Nou en vooral: hij zou 50 procent inleveren. De onderhandelingen verliepen vlot, zo leek het toch. 

Maar uiteindelijk gaat de nieuwe deal dan toch niet door. Volgens de Spaanse club kan het nieuwe contract niet worden “geformaliseerd” op grond van de regelgeving van La Liga, de koepelorganisatie van het Spaanse profvoetbal.

Barcelona gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. Daardoor kan en mag de Spaanse club een nieuw lucratief contract voor Messi niet afsluiten. Daarmee komt er een einde aan een historisch tijdperk bij Barcelona waarin de Zuid-Amerikaanse spits vele prijzen en records binnenhaalde.

De club stuurde vanavond zelf een communiqué uit: “Lionel Messi gaat niet meer door bij FC Barcelona. Beide partijen betreuren dat aan de wensen van de club en de speler niet kan voldaan worden.” Het is het einde van een succesverhaal dat 18 jaar duurde. Waar de toekomst van Messi nu ligt, is niet duidelijk. 

Twitter bericht wordt geladen...