© rr

Tot twee jaar cel voor bedreiging en afpersing van man uit Bree

Twee mannen uit Maasmechelen en Bree zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee en één jaar, omdat ze een man ertoe dwongen om onder bedreiging 1.625 euro van zijn rekening te halen. Aan het slachtoffer moeten ze het buitgemaakte geld terug betalen.

De drie mannen gebruikten op een avond in februari 2015 drugs op het appartement van de dertigjarige Maasmechelaar. Die kreeg ruzie met het slachtoffer, een 29-jarige man uit Bree, en bedreigde hem in eerste instantie met een mes. Toen de derde man, ook afkomstig uit Bree, ging kijken waarover de ruzie ging moest hij de deur van de kamer sluiten waardoor het slachtoffer niet meer weg kon.

De twee mannen wisten dat hun slachtoffer een grote som geld op zijn bankrekening had staan en dwongen hun slachtoffer naar twee banken in Gruitrode en Meeuwen te rijden. Terwijl ze naar de banken reden, deed de Maasmechelaar alsof hij belde naar enkele, wat hij omschreef als, “gevaarlijke Nederlandse kickboksers” om hen te vragen zijn slachtoffer een lesje te leren.

Terwijl de Maasmechelaar in de auto bleef wachten moest de onder bedreiging van de tweede man in totaal 1.625 euro afhalen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer