Vis met "mensentanden" in Verenigde Staten groeit uit tot internetsensatie 

Een Amerikaanse visser heeft een vis gevangen met "mensentanden". Een bizar beeld dat massaal wordt gedeeld op sociale media, al is de vis niet zo zeldzaam. De "schaapskopbrasem" gebruikt zijn tanden om schelpdieren te eten.

In de Amerikaanse staat North Carolina heeft een persoon een vis gevangen die het onderwerp is van veel mopjes op sociale media. De vis in kwestie heeft namelijk tanden die zo van een mens zouden kunnen zijn.

"Ik ben zo boos dat deze vis rechtere tanden heeft dan ik", zegt iemand op Twitter. 

De Zuid-Afrikaanse gestreepte zeebrasem, niet wonderbaarlijk ook wel de schaapskopbrasem genoemd, is gezegend met zo'n stevig gebit om week- en schaaldieren te kunnen verorberen. Daarbovenop heeft deze vissoort ook een rij platte, botte tanden in het verhemelte verankerd om schelpen te kunnen kraken. Voor mensen is de vis niet gevaarlijk.

Nathan Martin, die geregeld naar "Jennette's Pier" trekt om er te vissen, was blij met zijn vangst. Hij hoopte al een schaapskopsbrasem binnen te halen. "Het is echt een goede vangst, en het smaakt heel goed," vertelt hij aan McClatchy News, een Amerikaanse krantenuitgeverij.

Meest gelezen