© JG

© JG

thumbnail: null

STVV pakt drie punten tegen Sporting Lokeren

STVV en Lokeren hielden mekaar lang in evenwicht maar de Truienaars kwamen in de tweede helft toch op een beslissende 1-0-voorsprong na een flater van Davino Verhulst.

vml

In een gelijkopgaande eerste helft toonden zowel STVV als Lokeren dat ze er wel zin in hadden maar dat vertaalde zich niet naar kansen: een kopbal tegen de lat van bezoeker Miric was het hoogtepunt. De thuisploeg voetbalde niet onaardig maar kreeg het leer ook nog niet tegen de touwen. Proschwitz tot tweemaal toe en Bezus verzuimden te scoren.

Sint-Truiden

Lokeren

De Limburgers namen in de tweede helft de wedstrijd nog meer in handen. Het had echter de hulp nodig van ex-doelman Verhulst om op voorsprong te komen. Hij loste een makkelijke voorzet en Proschwitz profiteerde optimaal: 1-0. Lokeren probeerde nog wel maar kon de scheve situatie niet meer rechtzetten.

Opvallend: Tom De Sutter moet voor de doelpunten zorgen bij Lokeren maar de ex-spits van onder andere Anderlecht en Club Brugge speelde een zoutloze partij.