Bernard Gillet

Defensie installeert veldkeukens in Pepinster en Chaudfontaine

Defensie heeft in Chaudfontaine en Pepinster, in de provincie Luik, veldkeukens geïnstalleerd om warme maaltijden te verstrekken aan de slachtoffers van het recente noodweer. In elke keuken kunnen ongeveer 600 maaltijden per dag worden geproduceerd, verklaarde kolonel Rudy Decrop.

Op vraag van de gemeentelijke en regionale autoriteiten heeft Defensie zich gevestigd in de gemeenten die half juli werden getroffen door de zware overstromingen om er de coördinatie van de voedseldistributie te verzekeren. 

De maaltijden die in de veldkeukens van Chaudfontaine en Pepinster worden geproduceerd, zijn bestemd voor vijf distributiepunten in Luik, Chaudfontaine, Trooz, Pepinster en Limbourg. "En we staan ook paraat om, indien nodig, in te grijpen in vier andere gemeenten, namelijk Rochefort, Esneux, Theux en Verviers", aldus kolonel Decrop.

Defensie plaatste ook sanitaire containers zodat de slachtoffers van de ramp elke dag een warme douche kunnen nemen. Daarnaast zijn er soldaten bezig met de versterking van de oevers van de Vesder en de Ourthe.

Meest gelezen