©  AFP

Manchester City gaat met Kevin De Bruyne als invaller meteen ten onder tegen Tottenham na heerlijk doelpunt Son

Regerend landskampioen Manchester City is het seizoen gestart in mineur. Op het veld van Tottenham ging City met 1-0 ten onder. Kevin De Bruyne viel pas elf minuten voor tijd in en kon het tij niet meer keren. Heung-Min Son zorgde met een heerlijke treffer voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Maarten Vanhoof

Opvallend, bij Tottenham nog steeds geen sprake van Harry Kane. De spits van de Spurs lijkt voorgoed op weg naar Manchester City. De eerste helft ging gelijk op, maar geen van beide ploegen kon een grote kans forceren. Er werd dan ook met een 0-0 richting kleedkamer getrokken.

Tottenham begon het beste na rust. Heung-Min Son, de Zuid-Koreaanse ster van de Spurs, scoorde op aangeven van Bergwijn de 1-0. In de 79ste minuut werd Riyad Mahrez gewisseld voor Kevin De Bruyne. Maar onze landgenoot kon niets meer forceren. Het duurste elftal ooit van Man City gaat op de openingsspeeldag van de Premier League zo meteen onderuit. Hopelijk voor Pep Guardiola is Kevin De Bruyne volgende week wel fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen.