Schokkende beelden: mensen klampen zich vast aan vertrekkende vliegtuigen op luchthaven Kaboel

De chaos op de luchthaven in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is ongezien. Heel wat Afghanen zijn maandag naar de luchthaven afgezakt om te vluchten van de taliban. Sommigen zijn zo wanhopig dat ze zich vastklampen aan vertrekkende vliegtuigen. Op amateurbeelden is te zien hoe drie mensen naar beneden storten tijden het opstijgen.

Opgepast, de beelden zijn schokkend.

Het is een Afghaanse journalist die in Kaboel filmde hoe een vliegtuig na het opstijgen mensen verloor. De beelden circuleren op Twitter en konden nog niet bevestigd worden door officiële bronnen. De drie verstekelingen zouden zich hebben vastgeklampt aan het landingsgestel van het militaire vliegtuig dat vertrok. De drie konden zich kennelijk niet in veiligheid brengen want ze vielen opnieuw naar beneden. Ze zouden later zijn teruggevonden op daken.

Er zouden op de luchthaven zelf ook nog eens vijf slachtoffers gevallen zijn tijdens het tumult.

Momenteel vliegen er geen commerciële vluchten meer vanuit Kaboel. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere westerse landen zijn bezig met het evacuëren van hun landgenoten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (nba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER