Fietsster (40) in levensgevaar na aanrijding door vrachtwagen: “Waarschijnlijk dodehoekongeval”

 ©  DVH

Gent -

Aan het kruispunt van de Einde Were en de Nieuwewandeling werd woensdagochtend een veertigjarige fietsster uit Gent aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer verkeert nog steeds in levensgevaar. De bestuurder legde een negatieve ademtest af.

Simon Dekaezemaker

Een vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat wou woensdagochtend via Einde Were de Nieuwewandeling inrijden. “Daarbij werd een 40-jarige Gentse fietsster aangereden”, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter. “Het slachtoffer werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeert nog steeds in kritieke toestand.”

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. “De bestuurder werd onderworpen aan een ademtest en blies negatief. De omstandigheden van het ongeval worden nu onderzocht. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een dodehoekongeval. Verder onderzoek zal hierover duidelijkheid moeten brengen”, zegt De Sutter.

De hoek staat niet bekend als een gevaarlijk punt. “De trafiek rond de ring daar is wel intenser”, zegt Yves De Bruyckere van de Fietsersbond. “Dodehoekongevallen aanpakken kan door camera’s te plaatsen op vrachtwagens. Op Europees niveau moeten ze dit durven verplichten. Ook de lichten regelen zodat alle fietsers op één moment groen hebben en de wagens rood, kan hiertoe helpen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen