Themabeeld ©  AFP

Lid Afghaanse ordetroepen gedood bij gevecht aan luchthaven Kaboel

Bron: BELGA

Bij gevechten van Afghaanse ordetroepen en Duitse en Amerikaanse soldaten met onbekende aanvallers, aan de noordelijke toegang van de luchthaven van Kaboel, is een lid van de Afghaanse ordetroepen gedood. Drie anderen zijn gewond geraakt, aldus het Duitse leger op Twitter.

“Vanmorgen om 4.13 uur Centraal-Europese Zomertijd kwam het aan de noordpoort van de luchthaven van Kaboel tot een vuurgevecht tussen Afghaanse veiligheidsdiensten en onbekende aanvallers”, aldus het Duitse leger. “Een Afghaanse ordehandhaver werd daarbij gedood, drie anderen raakten gewond. Bij het verdere verloop van het gevecht waren ook Amerikaanse en Duitse troepen  betrokken.”

LEES OOK: Familie Nazari terug in Ekeren, broer Zaki wacht op vlucht in Kaboel: “Onze dag kan niet meer stuk, maar nog bezorgd om opa”

Volgens de Bundeswehr zijn geen Duitse soldaten gewond geraakt. Over het lot van de Amerikaanse troepen meldt het Duitse leger niets.

Op de luchthaven vertrekken evacuatievluchten uit het land. Daarmee proberen westerse landen hun burgers en Afghanen uit het land te krijgen, na de machtsovername door de islamistische taliban. De Duitse ambassade had eerder nog gewaarschuwd dat het aan de toegangen van de luchthaven steeds gevaarlijker wordt, met gewapende schermutselingen.

LEES OOK: Antwerpse fotojournalist woont al zes jaar in Kaboel: “De stad is vandaag rustiger dan voor de komst van de taliban”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER