Een archiefbeeld van de zesling. Bovenaan de krant van vrijdag 19 augustus , toen de geboorte voorpaginanieuws was. Rechts bovenaan de drie Red Bulls, voor hun vertrek naar de Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van de zesling. Bovenaan de krant van vrijdag 19 augustus , toen de geboorte voorpaginanieuws was. Rechts bovenaan de drie Red Bulls, voor hun vertrek naar de Spelen. © PN/Belga/RV

Ze waren wereldnieuws bij hun geboorte in 1983, vandaag staan Bruno, Arne en Tom van ‘Blankenbergse Zesling’ in Tokio: “We hebben lang gezwegen, maar willen een lans breken voor onze sport”

BlankenbergeOp 17 augustus 1983 werd Blankenberge eventjes wereldnieuws. In het Fabiolaziekenhuis was een 23-koppig team voorbereid om een vierling ter wereld te brengen. De medische wetenschap stond nog niet zo ver als nu en mama Ria beviel van een zesling. Meer dan drie decennia werd het stil rond de ‘Zesling van Blankenberge’, vandaag staan drie van de zes in Tokio, op de Paralympische Spelen, met de Red Bulls. “Dat we hier als team op de Spelen staan, is onze verdienste. Dat we deel zijn van een zesling, eerder een toevalligheid”, zegt Bruno Vanhove (38). Een ontwapenende babbel met dé vaandeldrager van het Belgische goalball.