Floris Geerts

Tribunes van Waasland-Beveren liggen vol duivenpoep, supporters: "Niet prettig om er te staan"

De tribunes van het voetbalstadion van Waasland-Beveren kampen met een overlast van vogels. De dieren laten er hun uitwerpselen overal achter. Bij de club zijn ze zich al langer bewust van het probleem. Ook de gemeente Beveren zoekt mee naar een oplossing. "We gaan samenwerken met een valkenier om de vogels weg te jagen", zegt schepen van Sport, Katrien Claus (CD&V). 

Voetbalclub Waasland-Beveren kampt met een vervelend ongemak. De supporters mogen eindelijk terug wedstrijden bijwonen, maar toen ze zaterdag voor het eerst terug in het Freethielstadion kwamen, zagen ze dat de tribunes vol liggen met uitwerpselen van duiven. Filip Batens van supportersclub Freethielboys hoopt dat er snel iets gedaan wordt aan het probleem. "Het is niet prettig als je daar telkens moet staan", zegt hij daarover.

We gaan netten spannen en spleten dichten waar de vogels zich nestelen

Katrien Claus (CD&V), schepen van Sport

De overlast situeert zich vooral aan de staantribune van het stadion. Zowel de club als de gemeente kennen het probleem, maar een eerdere oplossing met constante laserstralen boven de tribune heeft niet geholpen. De gemeente zoekt nu naar andere maatregelen. "We gaan netten spannen en spleten dichten waar de vogels hun nesten maken", zegt schepen van Sport, Katrien Claus (CD&V).

Samenwerking met valkenier

De schepen kijkt naast fysieke aanpassingen ook naar andere oplossingen. "We gaan ook contact opnemen met een valkenier", zegt ze. "Samen met hem gaan we zoeken naar een manier om de vogels weg te jagen, maar hoe dat zal gebeuren is nog onduidelijk."

Tegen de eerst volgende wedstrijd tegen Westerlo op 12 september zou het probleem tijdelijk moeten opgelost zijn. Beveren bekijkt hoe ze de staantribune in de toekomst definitief proper kunnen houden.

Meest gelezen