Schepen Koen Kennis, archieffoto.
Volledig scherm
Schepen Koen Kennis, archieffoto. © N-VA

Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) over dodelijk ongeval: “Debat wordt op de man gespeeld, er worden dingen gezegd die niet kloppen”

In Antwerpen stelt oppositiepartij Groen zich vragen bij het functioneren van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), naar aanleiding van het dodelijk ongeval met twee jonge kinderen dinsdag in de binnenstad. Kennis gaf deze namiddag tijdens een persconferentie meer uitleg over de omstandigheden en zei dat er geen fouten werden gemaakt door het terugdraaien van de conflictvrije lichtenregeling. “Het is te vroeg om te zeggen wat de oorzaak is van het ongeval”, klonk het. Kennis zei ook dat het debat is verschoven naar een debat dat op de man wordt gespeeld.

  1. Huizen, auto’s en meer dan miljoen euro kwijt: frituuruitbater en drugscrimineel veroordeeld voor oplichting
    PREMIUM

    Huizen, auto’s en meer dan miljoen euro kwijt: frituuruit­ba­ter en drugscrimi­neel veroor­deeld voor oplichting

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Maati K. (43) donderdag veroordeeld tot veertig maanden cel voor onder meer oplichting, witwassen en btw-fraude. Zes onroerende eigendommen en 900.000 euro van de voormalige frituuruitbater werden verbeurd verklaard. Uit onderzoek concludeerde het parket dat de man zich met heel wat dubieuze financiële transacties bezighield. De procureur nam zelfs de term ‘gewoontecrimineel’ in de mond. K. was in een eerder drugsproces ook al tot 10 jaar cel veroordeeld.
    Hoboken
  2. “Bibliotheek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineerde uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking
    PREMIUM

    “Biblio­theek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineer­de uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking

    Geen bibliotheek, geen fitnessruimte en zelfs te weinig tijd voor een korte wandeling. Volgens een gedetineerde uit de Gentse gevangenis die contact opnam met onze krant is de situatie in de gevangenissen tijdens de stakingen merkbaar verergerd. Zo klaagt hij over het gebrek aan gezond eten, maar evenzeer over ontbrekend perspectief. “Bezoekuur werd voor vandaag afgeschaft. Intiem bezoek van je partner kun je al helemaal vergeten.”
    Antwerpen