Schepen Koen Kennis, archieffoto.
Volledig scherm
Schepen Koen Kennis, archieffoto. © N-VA

Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) over dodelijk ongeval: “Debat wordt op de man gespeeld, er worden dingen gezegd die niet kloppen”

In Antwerpen stelt oppositiepartij Groen zich vragen bij het functioneren van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), naar aanleiding van het dodelijk ongeval met twee jonge kinderen dinsdag in de binnenstad. Kennis gaf deze namiddag tijdens een persconferentie meer uitleg over de omstandigheden en zei dat er geen fouten werden gemaakt door het terugdraaien van de conflictvrije lichtenregeling. “Het is te vroeg om te zeggen wat de oorzaak is van het ongeval”, klonk het. Kennis zei ook dat het debat is verschoven naar een debat dat op de man wordt gespeeld.

  1. Zusjes op step sterven bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen: kruispunt was conflictvrij gemaakt, maar stadsbestuur draaide beslissing terug
    Play

    Zusjes op step sterven bij ongeval met vrachtwa­gen in Antwerpen: kruispunt was conflict­vrij gemaakt, maar stadsbe­stuur draaide beslissing terug

    In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend om 9.15 uur twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. De aanrijding gebeurde op het kruispunt van de Lange Leemstraat met de Sint-Vincentiusstraat. De twee kindjes, een meisje van 9 jaar en haar zusje van anderhalf, staken met een (niet-elektrische) step de weg over en werden gegrepen op het zebrapad. Het kruispunt werd in het voorjaar nog conflictvrij gemaakt, maar toch besloot het Antwerpse stadsbestuur om terug te keren naar de oude verkeerslichtenregeling. Dat schrijft De Morgen.
  2. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.