Themabeeld. © rr

Veertiger opgepakt in Borsbeek die verdacht wordt van meerdere inbraken en diefstallen

Borsbeek -

De lokale politie Minos heeft woensdag een 46-jarige man opgepakt op de Herentalsebaan in Borsbeek. Hij wordt verdacht van meerdere woninginbraken en diefstallen uit voertuigen in de zuidrand. De man bleek bovendien niet aan zijn proefstuk toe.

Het was een patrouille van de lokale politie Minos die de man woensdagnacht rond 1.15u opmerkte op de Herentalsebaan tussen Wommelgem en Borsbeek. De politie herkende de man vanop camerabeelden, gezien de zuidrand de laatste weken geteisterd werd door inbraken en diefstallen.

“De man in kwestie, een 46-jarige Pool, bleek gekend voor eerdere feiten. Hij werd opgepakt en aangehouden wegens het schenden van zijn voorwaarden en zal verschijnen voor de strafuitvoeringsrechtbank”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De politie onderzoekt verder aan welke feiten de man gelinkt kan worden.

Eerder deze week waarschuwde de politie nog in onze krant voor de inbrakenplaag en riep op tot sociale controle. “Ziet u iets verdacht, bel meteen de politie. Het is bewezen dat buurten met een hoge sociale controle minder criminaliteit ervaren”, klonk het toen.

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER