Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Is FBSA-schandaal slechts topje van de ijsberg bij 3M? Nog meer stoffen gevonden bij 3M die niet vergund zijn

Bij de eerste staalresultaten bij chemiebedrijf 3M is, naast FBSA, nog een tweede stof gevonden waarvoor 3M geen vergunning heeft. Bovendien blijkt uit documenten dat 3M in Zwijndrecht al in 2006 een derde stof produceerde zonder dat aan te geven. Het ziet er meer en meer naar uit dat het nog maar het topje van de ijsberg is. 

97 reacties

  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Geld en politiek is Macht zij mogen alles NVA en Groen weten echt van niets . Volg de geldstroom en dan heeft men de echte schuldigen
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Karel Dillen voor uw vrienden van groen is milieu beleid ook een lachertje ze legden een gifstort aan in Zwijndrecht.
  • Yana Rutte

    3 jaar geleden
    Sluit dat spel en bij uitbreiding de hele Antwerpse haven... In heel die chemische cluster is geen vierkante meter propere aarde meer te vinden. Op de plaats van die verontreinigende industrie kan je perfect een windmolenpark en zonneboerderij neerplanten. Dan kan gelijk aan de overkant ook die kerncentrale dicht. Win-win situatie voor iedereen (behalve het grote geldgewin, en daar wringt het schoentje zeker?)
  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Waarom zit dat management nog niet in de cel?
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    En het ergste is dat er tientallen zoniet honderden bedrijven zijn in Vlaanderen zoals 3M. Kan moeilijk anders, het Vlaamse klimaat- en milieubeleid is een lachertje. Voor NVA zijn dat enkel uitgavenposten, de volksgezondheid zal hen zorg wezen. Vlaanderen is een industrieel stort. Demir is niet meer dan een fraaie façade en milieuschandalen worden afgewenteld op burgemeesters en lagere ambtenaren van andere partijen. Veel bevoegdheden, maar nooit verantwoordelijkheid.