© rtv

Verdachte van vechtpartij blijft langer in de cel, slachtoffer uit het ziekenhuis ontslagen

Mechelen -

Een 23-jarige man die begin deze week werd opgepakt na een vechtpartij aan de bushalte vlakbij de Thomas More Hogeschool in Mechelen, blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer vrijdag. Het 28-jarige slachtoffer werd intussen ontslagen uit het ziekenhuis.

Zondagnacht kregen twee jongemannen van 18 en 23 jaar het in de buurt van Thomas More aan de stok met een 28-jarige man. Er ontstond een schermutseling waarbij verschillende rake klappen werden uitgedeeld. De 28-jarige man kwam daarbij ten val en liep ernstige verwondingen op aan zijn hoofd. Nadat omstaanders en het mug-team de eerste zorgen toediende, werd hij in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie kon al snel twee verdachten oppakken. Een 18-jarige jongeman mocht beschikken, maar een 23-jarige werd na zijn voorleiding aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer besliste vrijdag om die aanhouding te verlengen. De verdachte blijft voorlopig dus in de cel. Waarom het drietal slaags raakte met elkaar, wordt momenteel nog verder onderzocht.

Het slachtoffer is intussen aan de beterhand. Hij mocht het ziekenhuis zelfs al verlaten.  (svds, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER