Direct naar artikelinhoud
VideoSpa-Francorchamps

► Chaos op parkings Spa-Francorchamps: auto’s rijden zich vast in modder

► Chaos op parkings Spa-Francorchamps: auto’s rijden zich vast in modder
Beeld RV

De staat van sommige parkings rond het circuit van Spa-Francorchamps is snel verslechterd door de hevige regen die sinds vrijdag in de regio gevallen is. Na de toegangsproblemen aan sommige parkings en de files die dat zaterdag al veroorzaakte, is beslist om zondag alternatieve parkings te openen. Dat meldt de federale politie zaterdagavond, die bezoekers ook vraagt om zondag heel vroeg aan te komen.

Bekijk hieronder hoe auto’s zich vastrijden op een parking rond het circuit van Spa-Francorchamps:

Video wordt geladen...

Veel parkings zijn georganiseerd in weides rondom het circuit. De regen van de laatste dagen en de doorgang van voertuigen veranderen deze weides snel in moddervelden. In elke toegangszone (geel, rood en groen) worden aanvullende parkings, goed voor 8.000 plaatsen, geopend om de onbegaanbare parkings te vervangen. Ze zullen worden gebruikt zodra de gewone en bruikbare parkings volzet zijn.

Verder van de ingangen van het circuit zullen gratis busshuttles continu georganiseerd worden om de toeschouwers naar de ingangen te vervoeren en om deze vanaf 16 uur terug te brengen naar de parkings.
De kaart van wie op voorhand een parking betaald heeft, blijft geldig, zelfs al worden deze bezoekers naar een andere parking afgeleid.

Voor de wedstrijd van zondag worden 75.000 toeschouwers verwacht.