AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.

5 reacties

  • Jan Wuyts

    3 jaar geleden
    J. Rogge, een groot diplomaat én (sport)mens. Een licht dat voorgoed werd gedoofd. Ook in ons landje zouden alle vlaggen halfstok moeten hangen, uit respect. Teveel gevraagd zeker?
  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Veel respect voor die man. Waardigheid, klasse typeerde hem. België is armer geworden met het verlies van J.Rogge.
  • Dirk Merckaert

    3 jaar geleden
    Niet alleen een groot diplomaat, maar ook een groot chirurg. En een prachtmens, straalde rust uit. Na mijn knieoperatie, toen het gips werd verwijderd, knielde hij zelf om de veter van mijn schoen dicht te knopen. Velen zouden er een verpleegster bijgeroepen hebben. Goede reis dokter.
  • rené biesemans

    3 jaar geleden
    prachtig man voor privé en de sport we verliezen een groot man
  • william De Ruyck

    3 jaar geleden
    Daar zouden vandaag vele leiders over de ´ganse wereld ´ veel kunnen van opsteken , Eerlijk , Slim en integer Man - Dank U Mr Rogge - met deze Onze Innige deelneming aan zijn Familie en Vrienden .