©  REUTERS

Hommeles tussen La Liga en FIFA door langere interlandbreak in Zuid-Amerika: TAS gaat zaak verder onderzoeken

Het geschil tussen de Wereldvoetbalbond FIFA en de clubs over de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiewedstrijden gaat door, nadat het Internationaal Sporttribunaal TAS maandag liet weten dat het de zaak verder in detail zal onderzoeken. Het TAS verwierp zondag het beroep van de Spaanse Liga tegen het besluit van de FIFA om de komende interlandperiodes voor Zuid-Amerika met twee dagen te verlengen.

Bron: BELGA

De Liga voerde aan dat de FIFA in strijd met haar eigen statuten en reglementen heeft gehandeld en dat spelers te laat zullen terugkeren voor competitiewedstrijden met hun club. De Premier League van zijn kant had ook gemeld geen spelers voor WK-kwalificatiewedstrijden te sturen naar landen die op de zogenaamde rode coronalijst van de Britse regering staan, wat een quarantaine betekent bij hun terugkeer. Aston Villa gaf echter Emi Martinez en Emi Buendia toestemming om naar de Argentijnse ploeg af te zakken.

De FIFA verklaarde zondag te verwachten dat de clubs hun internationals na de beslissing van het TAS zouden vrijgegeven voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer