Burgemeester De Wever reageert op dodelijk ongeval met 2 meisjes in Antwerpen: "Voor alle inwoners stond wereld stil"

In een post op zijn Facebookpagina reageert de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) op het ongeval waarbij een week geleden twee meisjes om het leven kwamen in zijn stad. De Wever plaatst de reactie na het aflopen van de sjiva, de traditionele joodse, zevendaagse rouwperiode. De burgemeester schrijft onder meer dat hij getroffen is door de waardigheid van de familie. Hij noemt het ongeval "een tragedie" en drukt ook zijn spijt uit dat dit in de stad is gebeurd.
 

Het ongeval gebeurde aan de Lange Leemstraat, op het kruispunt met de Sint-Vincentiusstraat.  Een vrachtwagenbestuurder sloeg linksaf en had de meisjes om een nog onbekende reden niet gezien.  Het kruispunt is niet conflictvrij. Dat betekent dat zowel de meisjes als de bestuurder van de vrachtwagen groen licht hadden. 

"Op het moment van het ongeval waarbij twee zusjes van nog geen 2 en 9 jaar oud het leven liet, stond voor de hele stad en alle inwoners de wereld stil", schrijft De Wever. "De omstandigheden worden nog onderzocht maar het ongeval wijst wel op het probleem van de verkeersveiligheid in de Lange Leemstraat. Er zijn structurele oplossingen nodig die helaas verre van eenvoudig snel te realiseren zijn", zegt de burgemeester. 

Hij voegt eraan toe dat het debat beter moet worden gevoerd dan de bewoordingen die sommige mensen na het drama hebben geuit. "Uiteraard mag men vragen stellen over gemaakte operationele- en beleidskeuzes op deze zeer drukke verkeersas. Het moge echter duidelijk zijn dat geen enkele betrokken beleidsmaker of ambtenaar ooit gemeend of gewenst heeft van het verkeer onveilig te organiseren", besluit burgemeester Bart De Wever.

Meest gelezen