©  EPA-EFE

Nieuwbakken Duits bondscoach Hansi Flick met kopzorgen richting debuut: Müller haakt af, geen Neuer tegen Liechtenstein

Hansi Flick zal bij zijn debuut als bondscoach van Duitsland niet kunnen rekenen op Thomas Müller. De aanvaller van Bayern München heeft een dijblessure en mist het drieluik in de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar tegen Liechtenstein (donderdag in St. Gallen), Armenië (zondag in Stuttgart) en IJsland (komende woensdag in Reykjavik). Doelman Manuel Neuer mist dan weer al zeker het treffen met Liechtenstein.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Aanvoerder Neuer (35) heeft last van zijn enkel, maar zou zondag fit kunnen raken voor het duel met Armenië in Stuttgart en volgende week woensdag voor de trip naar IJsland. Müller heeft het trainingskamp echter al verlaten en mist de drie duels. “We hebben genoeg spelers en kunnen hem vervangen”, verklaarde Flick woensdag. Bernd Leno van Arsenal zal normaal in doel staan tegen Liechtenstein. 

Duitsland heeft wat goed te maken en moet in zijn poule met zes punten achtervolgen op Armenië (9 ptn) en Noord-Macedonië (6). In maart leed het team van toen nog bondscoach Joachim Löw een opzienbarende 1-2 thuisnederlaag tegen Noord-Macedonië.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer