Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

HERBELEEF. HC Tongeren wint eerste Limburgse derby in BENE-League handbal van Initia Hasselt

Na anderhalf jaar gedwongen pauze startte de BENE-League met een Limburgse derby. In een gelijkopgaande wedstrijd trok Tongeren uiteindelijk aan het langste eind.

Ivo Kwanten

Alleszins een leuke opener voor de twee clubs die dit seizoen onder eigen naam aan de competitie beginnen. Over precies een jaar bundelen Tongeren en Hasselt de krachten en komt er een fusieploeg aan de start van de grensoverschrijdende competitie.

 en 3-1- en een 5-3-achterstand kreeg Initia vlot weggewerkt maar bij een 10-5-score (15’) zaten de bezoekers dik in de problemen. Tongeren verzuimde daarna de beslissing te forceren. Het miste de kansen, Initia daarentegen deed waar het goed in is. Counteren dus en bij 13-12 halverwege waren de kaarten alles behalve geschud.

In de tweede helft zorgde Initia nog voor de gelijkmaker. Even de schade beperken tot 2 à 3 doelpunten lukte daarna nog net, 16-13 en 19-16 (40’) maar dan plaatste de thuisploeg een lang verwacht offensief. Het vertaalde zich meteen in een voorsprong van zes doelpunten en dus einde verhaal voor Hasselt.

Beste afwerkers bij Tongeren waren Qerimi (6), Thomas Bolaers, Colin en Florian Glesner (elk 4 goals) . Bij Hasselt scoorden Kelchtermans en D’Hanis respectievelijk 6 en 5 goals.

Aangeboden door onze partners