Zangeres Sarah Harding (39) van Girls Aloud overleden aan borstkanker

Sarah Harding (39) van de Britse band Girls Aloud is overleden aan borstkanker. Dat meldt haar moeder op Instagram. "Met veel pijn in het hart deel ik vandaag het nieuws dat mijn mooie dochter Sarah is heengegaan", klinkt het. Girls Aloud scoorde begin 2000 hits als "Sound of the underground".

Harding werd in 2002 bekend als lid van Girls Aloud. Ze zong samen met Nicola Roberts, Kimberley Walsh, Cheryl Tweedy en Nadine Coyle. Girls Aloud was ontstaan bij een talentenjacht op de Britse commerciële televisie: "Popstars: the rivals".

De groep heeft verschillende hits gescoord begin jaren 2000 gaande van "Sound of the underground", "Love machine" en "The promise". Ze hebben ook een veelgesmaakte cover "Jump" van The Pointer Sisters gemaakt voor de romantische komedie "Love actually". Girls Aloud is gesplit in 2013.

Harding had zelf in augustus vorig jaar op Instagram aangekondigd dat ze ziek was. Ze leed aan borstkanker die helaas ook al was uitgezaaid naar andere delen van haar lichaam. In maart van dit jaar is haar autobiografie verschenen en kondigde ze aan dat ze wellicht kerst niet meer ging halen.

Het was vandaag uiteindelijk haar moeder die op haar Instagrampagina haar overlijden aankondigde. "Velen onder jullie zijn op de hoogte van haar strijd tegen kanker en dat ze is blijven vechten vanaf haar diagnose tot haar laatste dag", klinkt het. "Ik wil iedereen bedanken voor hun steun het laatste jaar."

Ze schrijft voorts dat ze weet dat ze niet zou willen herinnerd worden voor haar strijd tegen de vreselijke ziekte, maar wel als "de schitterende ster die ze was".

Meest gelezen