Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

HET DEBAT. Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs?

Wie als student vandaag bijklust, betaalt geen sociale bijdragen. ACV-voorzitter Marc Leemans wil dat veranderen, zodat ze in ruil rechten kunnen opbouwen. Wat denk jij? Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

159 reacties

  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    rsz moet betaald worden door de werkgever gaat af van het brutoloon wat heeft dit met belasten te maken heeft meer te maken met het inperken van het pensioen ...
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    RSZ zijn geen belastingen geen rsz is geen pensioen recht.
  • willy staes

    3 jaar geleden
    nu is het nog straffer aan het worden ,studenten die amper hun studies kunnen betalen en dan gaan bijwerken die ook gaan belasten , mijnheer de vakbond hoeveel loon heb je ? jou kinderen moeten niet gaan bijwerken je heb meer loon dan een minister . En wat met al die immigranten die gratis onderkomen en gsm's krijgen op de kosten van de belastingbetaler.
  • Yolande Toremans

    3 jaar geleden
    Sociale bijdragen zijn een verzekeringspremie (geen belasting) en de regels moeten dan ook voor iedereen gelden volgens het gelijkheidsbeginsel anders os het discriminatie.Dit geldt ook voor brand^,auto^en andere soorten verzekering? Nog erger zijn onbelaste maaltijdchecques en bedrijfswagens waar niet iedereen kan van genieten en dus zijn loon hoger belast ziet dan deze die wettelijk de belasting ontduiken. Er zijn wel andere manieren uit te denken om werknemers te belonen dan achterpoortjes
  • Wesley Kenis

    3 jaar geleden
    Geen studentne, geen ongevaccineerden...wel niet schrikken als de horeca je pintje duurder maakt om de "lasten" te betalen en vooral niet janken dat je langer moet wachten wegens "personeelstekort"..
  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”

    30 jaar lang zweeg Hans D. over het lot van zijn ex-partner Annie De Poortere. Tot een verbouwing in Sint-Martens-Latem de gruwelijke waarheid aan het licht bracht. Ze lag begraven bij de buren, achter de garage. Plots lijkt de cold case te veranderen in een spinnenweb van gemiste kansen en opvallende uitspraken: “Annies man wilde geen opsporingsbericht verspreiden”, getuigde de familie tien jaar geleden. Nu ze gevonden is, spreken Karina De Poortere, de zus van Annie, en oud-burgemeester Bob Van Hooland met onze reporter: dit is alles wat we tot nu toe weten over de zaak.
    Sint-Martens-Latem
  2. Door haar doodgeboren zoontje ontdekte Vanessa (34) haar uiterst zeldzame kanker: “Hij heeft mijn leven gered”
    PREMIUM

    Door haar doodgebo­ren zoontje ontdekte Vanessa (34) haar uiterst zeldzame kanker: “Hij heeft mijn leven gered”

    Het is de grote droom van Vanessa Vanden Borre (34) om mama te worden. Toen haar droom bijna leek uit te komen, veranderde die plots in een nachtmerrie. Haar zoontje Deven werd stil geboren, maar redde daardoor wel het leven van zijn mama. “Mijn kinderwens is de kanker een stapje voor geweest.” Ze vertelt hoe ze door zoontje haar uiterst zeldzame vorm van kanker ontdekte.
    Puurs-Sint-Amands, Sint-Niklaas