Vietnam wordt momenteel geconfronteerd met de zwaarste uitbraak van het coronavirus ©  REUTERS

Man (28) krijgt vijf jaar cel voor het verspreiden van coronavirus in Vietnam

Bron: BELGA

Een Vietnamees is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar omdat hij het coronavirus aan meerdere mensen zou hebben doorgegeven nadat hij de quarantaineregels aan zijn laars lapte.

De 28-jarige Le Van Tri werd schuldig bevonden aan het “doorgeven van gevaarlijke besmettelijke ziekten aan andere mensen” nadat hij zich in juli naar zijn geboorteprovincie Ca Mau begaf, zo valt te lezen in het vonnis dat werd gepubliceerd op de website van een lokale rechtbank.

De jongeman wordt ervan beschuldigd zijn verplichte quarantaine van drie weken niet te hebben uitgezeten en testte op 7 juli positief op Covid-19. Volgens de rechtbank heeft Tri verschillende mensen besmet, waaronder een persoon die op 7 augustus is overleden. Staatsmedia schuiven Tri acht besmettingen in de schoenen.

Eerder werden al andere Vietnamezen veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Een 32-jarige man uit Hai Duong kreeg in juli een celstraf van achttien maanden, terwijl een steward van Vietnam Airlines een voorwaardelijke celstraf van twee jaar kreeg.

Na het virus vorig jaar grotendeels onder controle te hebben gehouden, wordt Vietnam momenteel geconfronteerd met de zwaarste uitbraak van het coronavirus. In het land raakten meer dan 540.000 mensen besmet, 13.000 Vietnamezen zijn overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer