EPA
Volledig scherm
© EPA

Vaccinatiecampagnes niet overal even groot succes: deze landen presteren het slechtst van heel Europa

Ongeveer de helft van alle inwoners van de Europese Unie is intussen gevaccineerd tegen het coronavirus. België is bij de koplopers met een vaccinatiepercentage van meer dan 70 procent en Vlaanderen heeft zelfs de kaap van 80 procent in het vizier. Maar het gaat niet overal even goed. Enkele lidstaten blijven vér achter. En aan de buitengrenzen is de toestand nog dramatischer.

42 reacties

  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Mr Claesen, anderen niet aanvallen man. Ik wil mijn vrijheid terug en dat mag geweten worden. En neen, ik wil niet verplicht worden, ik ben geen schoothondje. Ik ben voor eigen keuze: wil ik het, dan zal ik het doen als ik zeker ben dat het ok is en geinformeerd. Maar zeg niet dat ik stomdronken achter het stuur zou promoten, dat is niet mijn keuze. En nu het WHO nu zelf al zegt dat natuurlijke immuniteit belangrijk is. Dan is al dit niet nodig (geweest). En ja, gevaccineerd onder druk.
  • Guido Claesen

    3 jaar geleden
    Dat is de mentaliteit van veel mensen, wij willen onze vrijheid. Wij willen niet verplicht worden wij willen geen coronapas. Dat soort mensen zou het zelfs noodzakelijk vinden om stomdronken achter het stuur te mogen zitten. Op dat vlak vind ik dat regeringen toch wel wat radicaler mochten zijn. Het gaat niet over wat enkelen willen of niet willen, het gaat om wat goed is voor de bevolking.
  • Peter Buyck

    3 jaar geleden
    Meer correct zou zijn een minimum vaccinatiegraad van 70% per lidstaat. Er zijn immers dik- of dunbevolkte lidstaten... N-VA? Zij vallen net als eerste de coronamaatregelen aan. Hun onderwijsminister liet scholen open, goed wetende dat kinderen katalysatoren zijn van de besmetting...
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    De landen die op de kaarten rood en oranje kleuren en kleurden hebben de hoogste vaccinatiegraad. Dat zijn de West-Europese landen. En landen die groen kleuren en kleurden hebben de laagste vaccinatiegraad. Dat zijn de Oost-Europese landen. Hoe valt dit met elkaar te rijmen?! Conclusie moet uiteindelijk zijn: Vlaanderen heeft een hoge vaccinatiegraad, niet dankzij, maar ondanks de N-VA! Want met het beleid van die partij zit Vlaanderen voor je het weet in Oost-Europa!
  • Liese VdVijver

    3 jaar geleden
    Ik vrees dat de natuurlijke immuniteit zorgt voor groenere landen, tov gevaccineerde immuniteit.