© Antwerp fc

Antwerp-speler Geoffry Hairemans is verslaafd, ... maar niet aan drugs

In een donker deprimerend filmpje dat door voetbalclub Antwerp gelanceerd werd bekent middenvelder Geoffry Hairemans dat hij verslaafd is. Gelukkig leren we aan het eind dat het om een positieve verslaving gaat: voetbal. Met deze opmerkelijke campagne wil de oudste club van het land het druggebruik onder supporters een halt toeroepen.

joro

“Als jonge gast werd ik er al door aangetrokken … dat gevoel is zo sterk …”, klinkt het op neerslachtige toon uit de mond van Geoffry Hairemans, terwijl hij door de catacomben van de Bosuil dwaalt. “Al mijn vriendjes deden het ook … het bepaalt mijn leven gewoon.”

Het heeft er alle schijn van dat de middenvelder een bekentenis inluidt van zijn drugverslaving, maar aan het eind van het filmpje komt de verlossing. “Ik ben Geoffry Hairemans en ik ben verslaafd … aan voetbal, niet aan drugs.”

Royal Antwerp FC wil met deze campagne een sterk standpunt innemen tegen het gebruik van drugs. “Niet alleen in het Bosuilstadion - waar drugs sowieso ten strengste verboden is en blijft - maar ook in het dagelijkse leven”, zo stelt de club.

Een deel van de Antwerpse aanhang heeft al lang een verkeerde reputatie en zeker na de rellen na de match tegen Eupen, aan het eind van vorig seizoen, besliste Antwerp om het probleem stevig aan te pakken.

Het campagnefilmpje werd gemaakt door Grappa, het productiehuis van acteur, tv-maker en Antwerp-supporter Luk Wyns.

Bij de volgende thuiswedstrijd zullen de spelers oplopen met sweaters waarop dezelfde slogan prijkt. Vanaf nu zullen supporters die iets kopen in de Fan Shop, ook gratis een sticker met dezelfde boodschap cadeau krijgen.