Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © thinkstock

Vrachtwagenbestuurder (41) scheurt wéér door bebouwde kom onder invloed van drugs

HoeseltAan de Tongersesteenweg in Hoeselt reed dinsdagavond een vrachtwagen tegen hoge snelheid door de bebouwde kom. De politie ging over tot controle en de bestuurder testte positief op drugs. Hij werd al voor de tweede keer betrapt.

  1. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren
  2. “Wat als gedetineerden te weten komen dat u niet vies bent van een lijntje?”: cipier (39) betrapt met cocaïne op Pukkelpop
    PREMIUM
    UPDATE

    “Wat als gedetineer­den te weten komen dat u niet vies bent van een lijntje?”: cipier (39) betrapt met cocaïne op Pukkelpop

    “Het was gewoon goedkoper om meteen tien bolletjes te kopen...” Maar de alles samen 8,4 gram cocaïne die een 39-jarige Limburger vorig jaar op Pukkelpop kocht, kwam hem duur te staan: hij werd geschorst in de gevangenis en mocht het komen uitleggen in de correctionele rechtbank. Een echte druggebruiker is hij naar eigen zeggen niet, al boog de rechter zich vandaag ook over een andere substantie waar de man mee in aanraking kwam: illegale erectiepillen. En over het feit dat de man een voorbeeldfunctie heeft.
    Hasselt