(L-R) Mark Rutte (VVD), Pieter Heerma (CDA) en Wopke Hoekstra (CDA) op landgoed De Zwaluwenberg in het Nederlandse Hilversum voor de voortgang van de formatiegesprekken.
Volledig scherm
(L-R) Mark Rutte (VVD), Pieter Heerma (CDA) en Wopke Hoekstra (CDA) op landgoed De Zwaluwenberg in het Nederlandse Hilversum voor de voortgang van de formatiegesprekken. © ANP

Nog steeds geen doorbraak in Nederlandse formatie

Het is het afgelopen weekend in Nederland nog niet gelukt om tot een doorbraak in de regeringsformatie te komen. Dat heeft informateur Johan Remkes zondagmiddag gemeld.

5 reacties

  • Luc Deville

    3 jaar geleden
    Gevolg van de nieuwe politieke cultuur In plaats van proberen samen te werken werkt men elkaar tegen. Hoe meer verwijten en beledigingen aan "de andere" hoe meer stemmen.
  • John Doe

    3 jaar geleden
    Rechts geeft troef gekregen en werkt tegen...komt bekend voor!
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Tja, wij moeten niet te hard roepen. We hebben het wereldrecord in 'formatiemaken'. Ik zou niet meteen 'nog steeds niet' gebruiken.
  • marc van de poel

    3 jaar geleden
    Ach, ocharme Hollanderkes. 187 dagen vanaf de verkiezingen, 250 dagen vanaf de val van Rutten 3. Nog véél boterhammekes eten om onze 541dagen zonder regering tot aan de regeringsvorming van Michel 1. De mooie tweede plaats met 491 dagen is ook Belgisch, en is op naam van onze roemrijke Vivaldi formatie. Toen zaten we zelfs 645 dagen zonder legitieme regering, want na de val van de regering Wilmès1, had Wilmès2 maar een mandaat van goed 30% van de Belgen. Waar een klein land sterk in is.
  • Marcel Neutgens

    3 jaar geleden
    In Nederland zal men wel sneller zijn dan in dit land met het formeren van een regering. Daarbij, ministers nemen hun verantwoordelijkheid, wanneer ze blunderen. In dit land maakt dat niet uit: ze blijven gewoon op hun post.