Volledig scherm

Sociaal tarief aardgas helft hoger op jaar tijd, elektriciteit +37 procent

De hoge energieprijzen laten zich ook voelen in de sociale tarieven. Die liggen in het vierde kwartaal - dus van oktober tot en met december - gemiddeld 8 procent hoger voor elektriciteit dan in het derde kwartaal en zelfs 11 procent voor aardgas, zo heeft de federale energieregulator Creg bekendgemaakt. Op een jaar tijd stegen de sociale tarieven zelfs met 37 procent voor elektriciteit en met 50 procent voor aardgas.

31 reacties

  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Dat men eerst eens serieus gaat controleren aan wie men dit toekent. Ik kon vroeger ook niet op vakantie gaan, had géén chicque TV of smartphone. Er wordt tegenwoordig al te veel gepamperd. De burocratie die daarboven hangt wordt zeer goed betaald. Stop met deze ambtenaren werk te bezorgen en er zullen er veel meer gaan werken; De hangmatcultuur wordt door de ambtenarij in stand gehouden.
  • Stef van Dijk

    3 jaar geleden
    Heel het gegeven sociaal tarief voor g en e snap ik eigenlijk niet, waarom alles dubbel belasten en dan voor een kleine (maar steeds groter wordende) groep een apart tarief instellen. Het moet gewoon weer gezien als 1e levensbehoefte (wat het is) en geeft de echte armen dan maar een korting op de heffingen of zo, maar het verbruik tarief moet voor ieder gelijk zijn, zuinig doen anders betaal je meer, da's eerlijk
  • Naessens Kristof

    3 jaar geleden
    De aardgasprijzen op de internationale markten zijn dit jaar met 241% gestegen. Neem daarbij de regering die taksen oplegt en nog eens centrales op gas wil inzetten om de kernomschakeling te maken en men moet geen genie zijn om te weten hoe dit gaat aflopen.
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    Werken is een nul operatie geworden ..u netto is eenmaal op je rekening opnieuw bruto
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Het lijkt logisch dat de tarieven voor iedereen opslagen,en in verhouding gaat hun opslag nog steeds minder hoog dan die van de werkenden.