© Ivan Put

Speeddate voor ouderen loopt anders dan verwacht: 21 vrouwen, slechts 7 mannen

Het was gisteren Valentijn voor iedereen, ook voor de ouderen. De kinderen en kleinkinderen van oma Marjan L’Espoir, in Nederland bekend dankzij de site omazoekteenopa.nl, organiseerden speciaal daarom een dateavond voor ouderen, alleen was de opkomst nogal ongelijk verdeeld.

mige

Voor 21 dames waren er slechts 7 mannen. Om iedereen toch een gezellige avond te geven, besloten de organisatoren daarom maar de bejaarden in groepjes van vier in te delen. Zo was er voor elke drie vrouwen een man. Op tafel lagen papiertjes met mogelijke gespreksonderwerpen. “Het was een ideale manier om dating bij ouderen te introduceren. Voor sommigen is het de eerste keer sinds ze weduwe of weduwnaar zijn geworden, dat ze op date gaan. Omdat het nu in groepjes was, was de drempel minder hoog”, laat één van de oma’s weten.

De afgelopen anderhalve maand werd oma Marjan een vedette in Nederland. 7 jaar na haar scheiding wou Marjan een nieuwe man in haar leven. Haar kinderen besloten daarop de 62-jarige Sittardse van een website te voorzien: omazoekteenopa.nl. De kleinkinderen plaatsten er foto’s van hun oma op, samen met haar profiel en een lijst met verwachtingen waaraan de man moest voldoen. De site had meteen succes: een tiental bejaarde mannen stuurden een reactie. Met een aantal daarvan is ze de afgelopen tijd op date geweest, maar de prins op het witte paard zat daar niet tussen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer