Declercq, Benoot en Evenepoel.
Volledig scherm
Declercq, Benoot en Evenepoel. © Photo News

Het WK-parcours uitgelicht: zaak van ‘bombarderen of controleren’, “Wout krijgt het hier niet cadeau”

WK wielrennenEen Brabantse Pijl ‘extended version’, benoemt Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel zíjn WK-parcours. Tiesj Benoot ziet er “iets Ronde van Vlaanderen-achtigs” in. Belgisch krachtvoer dus. En toch. “Wout zal het niet cadeau krijgen.” Het traject van zondag op het WK wielrennen uitgelicht. 

6 reacties

  • Willy Scholaart

    3 jaar geleden
    Wout en Remco moeten afspreken en samen wegsprinten op een 20 tal km van de aankomst op een helling en vanderpoel verrassen, en de anderen de deur dichthouden indien ze er nog bij zijn, dan kan niemand die twee toptijdrijders nog inhalen, en goud voor Wout en zilver voor Remco want er voor sprinten is het toch Wout die het haalt, zo zou ik het toch proberen te doen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als je de sterkste ploeg hebt met renners die in de conditie van hun leven zijn dan moet je zelf de koers bombarderen en niet met controleren achter de feiten aanhollen. Als je achter de feiten aanholt kan er altijd iets mis lopen. Een valpartij, lekke band. Wat steengoede buitenlandse renners die aardig profiteren van je werk.
  • roger landeloos

    3 jaar geleden
    Hou Sagan maar goed in het oog,weinig nieuws van hem de laatste tijd. Ideale aankomst voor hem.
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Wout heeft nog nooit iets cadeau gekregen en zou dat volgens mij ook niet willen, zijn eerlijkheid maakt van hem zo een klasse renner, en de dankbaarheid voor zijn helpers is ongeëvenaard, daarom rijden renners graag voor hem, anderen kunnen er iets van leren. Is de hulp opgesoepeerd dan gaat hij er altijd alleen voor, nooit geeft hij op, zoals andere renners die bij twijfel van winst de benen stil houden of opstappen, of een excuus zoeken of vluchten voor de camera, zonder namen te noemen he.
  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    Het WK wordt zelden beslist vóór de 2 laatste ronden, daarvóór moet je als kandidaat winnaar zo weining mogelijk in beeld komen en anoniem meedrijden en vooral zuinig zijn met je krachten.