Arbeider net op tijd ontsnapt uit brandende kraan

© if

Bij schroothandelaar Hensmans in Lot is woensdagochtend een kraan volledig uitgebrand. De arbeider die de kraan bestuurde, kon zich maar net in veiligheid brengen. Zijn verwoede bluspogingen haalden niet uit.

Jelle Schepers

Voor René Rugter van de firma Hensmans, een groothandel in ijzer- en staalschroot langs het Heideveld in de Beerselse deelgemeente Lot, was het woensdag onverwacht geen werkdag zoals alle andere. Omstreeks 8.30 uur stelde hij vast dat de kraan waarin hij aan het werken was, vuur had gevat. “Ik was zoals gewoonlijk om 8 uur beginnen werken”, zegt René. “Ik was met de kraan heen en weer aan het rijden om containers te vullen, toen ik plots rookontwikkeling opmerkte aan mijn voeten in de cabine. Uiteraard vond ik dat niet normaal. Voor de zekerheid heb ik de kraan ver van het bedrijfsgebouw geparkeerd, waarna ik een kijkje ben gaan nemen onder de motorkap.”

Dat veroorzaakte een enorme steekvlam, vermoedelijk door het binnenkomen van zuurstof die de beginnende brand heeft aangewakkerd. “Ik was alleen op de site en heb de hulpdiensten verwittigd, en heb ook nog geprobeerd om de brand zelf te blussen met verschillende brandblusapparaten”, zegt René.

Lees het volledige verhaal in Het Nieuwsblad van donderdag 16 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen