Om klokslag 11.30 uur vlogen er twee straaljagers over, een kippenvelmoment.
Volledig scherm
PREMIUM
Om klokslag 11.30 uur vlogen er twee straaljagers over, een kippenvelmoment. © Karolien Coenen

Eerbetoon met straaljagers voor piloot Eric: “Het moet een mooi zicht zijn daar boven de wolken”

KiewitVliegclub Aero-Kiewit nam woensdag afscheid van hun goede vriend en collega Eric Nouters (59). De geliefde piloot crashte vorige week en laat zijn vrouw, dochters en plusdochters achter. “Niemand moet zich schuldig voelen dat dit is gebeurd", klonk het tijdens de viering die plaatsvond in één van de hangaren. Eric kreeg een afscheid in een decor waar hij het liefst vertoefde: tussen de vliegtuigen. Om 11.30 uur vlogen twee straaljagers over als eerbetoon aan de man. 

  1. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt
  2. ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroordeeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”
    PREMIUM

    ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroor­deeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”

    Aanklager Bruno Coppin had een celstraf van 25 jaar gevorderd voor Gheorghe Ciobanu (58) die zijn collega-fruitplukker Constantin Munteanu (44) in december 2021 in Alken vermoordde met 14 messteken. Hof en jury zagen meer verzachtende omstandigheden voor de ‘goedaardige’ vijftiger en hielden het bij 19 jaar cel. “Deze straf laat u toe om goed na te denken over de ernst van de feiten maar biedt u toch nog een toekomstperspectief”, sprak voorzitter Fontaine de vijftiger toe.
    Alken