Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V). © BELGA

Wie renoveert, moet renteloze lening krijgen, vindt CD&V

Wie wil renoveren, moet daarvoor op lange termijn een renteloze lening kunnen aangaan. Dat is één van de voorstellen, waarmee CD&V zich in het energiedebat mengt. “Een gerenoveerde woning kan een besparing betekenen tot 1.500 euro per jaar”, zegt initiatiefnemer Robrecht Bothuyne.

42 reacties

  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Die leven nog in de oudheid, toen je nog intresten kreeg en moest betalen. De intrestvoeten belopen nagenoeg nul, waarom dan dit soort voorstellen? En waarom moeten alle woningen energiezuinig? Bouw kerncentrales. Nieuwbouw trekt op niet veel, dus behoud het waardevol patrimonium aub.
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Guy Verhofstadt sprak vroeger over de vestzak-broekzakoperatie ondanks zijn partij hier ook gretig aan meewerkt.Dus het voordeel dat je van de overheid langs één kant krijgt , pakken ze op een andere manier af door extra (verkapte) belastingen.
  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Deze Sinterklaaspolitiek wordt toch op de gewonen man/vrouw verhaald. Dit is juis cadeautjes uitdelen om toch eens in de media te komen. Waarschijnlijk heeft 99.9 percent van de lezers van deze persoon nog nooit gehoord. Wat voor een bende zielepoten is dat toch.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Geld genoeg blijkbaar. Voordat je uitdeelt, moet je de vraag stellen hoeveel Belgen je blij kan maken en meer koopkracht geven als we met dat "Sinterklaas" geld de belastingen verminderden? Dat is pas de economie leven in blazen. Belgische politici, dommer als jullie kan niet meer.
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Maar dan heb je iets gekregen waar je NIET om gevraagd heb, en kan je later alles dubbel en dik terug betalen. met kans dat ze daarna ook nog eens met je huis gaan lopen.