BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Afbraak van getroffen huizen gestart in Pepinster

Pepinster, in de provincie Luik, is vandaag gestart met de sloop van de woningen die in juli het zwaarst werden getroffen door de overstromingen. Burgemeester Philippe Godin (Pepin) en verschillende nieuwsgierige toeschouwers zagen hoe een deel van een muur rond 15 uur door een bulldozer werd neergehaald.

  1. Nu dieren in de grondwet staan, gaan we nog vlees mogen eten? “Er zal anders gekeken worden naar dierenwelzijn”
    PREMIUM
    168

    Nu dieren in de grondwet staan, gaan we nog vlees mogen eten? “Er zal anders gekeken worden naar dierenwel­zijn”

    Dieren zijn wezens met gevoel en moeten beschermd worden. Dat staat voortaan in de Belgische grondwet. “Een levensgevaarlijke beslissing”, zegt voormalig justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Hij waarschuwt dat vlees eten in de toekomst verboden kan worden. Wat is daarvan aan? We laten zowel Van Quickenborne als GAIA en Animal Rights aan het woord.
  2. Antwerps Sint-Jansplein volledig volgestroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”
    Play

    Antwerps Sint-Jans­plein volledig volge­stroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

    Onder een stralende lentezon zakten 10.000 mensen vandaag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Het evenement bereikte hierdoor zijn maximale capaciteit en de toegang wordt tijdelijk afgesloten. Nog tot vanavond draven meer dan 60 muzikanten en sprekers op om op te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. “We willen, los van partijpolitiek, klaar en duidelijk het signaal geven”, zegt de organisatie. “Er is dringend nood aan meer aan positiviteit”, stelt ook Portland-zanger Jente Pironet.
    Antwerpen