Lizzie Deignan.
Volledig scherm
Lizzie Deignan. © Photo News

Deignan krijgt amper 1.535 euro na winst in Parijs-Roubaix, Colbrelli 30.000 euro: dus past Trek-Segafredo het verschil zelf maar bij

Parijs-RoubaixOmdat Lizzie Deignan slechts 1.535 euro kreeg voor haar overwinning in de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen, paste haar ploeg Trek-Segafredo het verschil met wat Sonny Colbrelli kreeg voor zijn helse onderneming - namelijk 30.000 euro - uit eigen zak bij.

8 reacties

  • Ricky Rivalis

    3 jaar geleden
    TV rechten en reclame brengen nu eenmaal veel meer op bij de mannenkoers dan de vrouwen. Moest het enkel vrouwenkoers zijn kwamen ze niet rond. Maar 1500 euro is wel heel weinig. Hadden ze inderdaad toch 5 of 10,000 euro van kunnen maken.
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Als ze hetzelfde willen verdienen, moeten ze maar samen in dezelfde koers rijden.
  • Valerie Werbrouck

    3 jaar geleden
    Mannen = 116.41€/km Vrouwen = 13.19€/km Het verschil is toch wel heel groot
  • Fabienne Mouton

    3 jaar geleden
    Prijzengeld is rechtevenredig aan het geld dat binnenkomt door de wedstrijden. Toen Ronda Rousey enkele jaren terug het meest verdiende in de hele UFC, meer dan haar mannelijke collega's, was dat ook niet omdat ze borsten had of voor haar mooie ogen. Wel omdat ze met haar kampen het meeste geld in het laatje had gebracht. Logisch, neen?
  • Bernard Tiege

    3 jaar geleden
    Volledig akkoord Gust, zelfde premie? Zelfde afstand dan! Helft van de afstand doen maar toch zelfde premie willen, op werkvloer lukt dit ook niet