© TVL

Twintiger uit Heers overleden na gasexplosie bij bedrijf in Heusden-Zolder

Donderdagochtend heeft bij het chemisch bedrijf Thermo-Clean in Heusden-Zolder een gasexplosie plaatsgevonden. Daarbij liet één jongeman uit Heers het leven en raakten vier andere werknemers gewond. Er is geen gevaar voor de omgeving.

zb
Bron: tv limburg, Belga

De gasexplosie ontstond rond 8.15 uur bij het chemisch bedrijf in de Dellestraat. De oorzaak was een fout in het productieproces. “Een van de ovens die hier actief zijn, is op een bepaald moment in overdruk gegaan. Zoals de veiligheidsprocedure voorschrijft, werd de oven daarop afgekoeld. Toen de temperatuur weer lager lag en de oven werd geopend, ontstond er een explosie toen er zuurstof bij het nog aanwezige gas kwam”, zegt burgemeester Mario Borremans (Goed).

 ©  Tom Palmaers

Eén jongeman uit Heers was door de explosie op slag dood. Het gaat om een jonge twintiger. Vier andere personeelsleden raakten gewond en werden ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. “De andere werknemers werden geëvacueerd en krijgen psychologische bijstand. Ons medeleven gaat uit naar de familie van de jonge werknemer.”

Het medisch interventieplan werd na de explosie meteen geactiveerd en rond 9.45 uur weer gedesactiveerd. Door de ontploffing raakte het dak beschadigd. De precieze schade wordt opgemeten met een drone. Tijdens de ontploffing kwamen er geen chemische stoffen vrij. Er was dan ook geen gevaar voor de onmiddellijke omgeving. De activiteiten van Thermo-Clean worden wel tijdelijk op non-actief gezet. Het bedrijf plant extra stappen om haar werknemers op te vangen.

Thermo-Clean. ©  Google Maps

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER