Jules V.
Volledig scherm
Jules V. © DR

Kortrijks ziekenhuis: "Gedwongen opname Jules V. was niet aan de orde”

Het AZ Groeninghe ziekenhuis in Kortrijk reageert op de beschuldigingen dat Jules V. enkele weken geleden niet de juiste behandeling zou hebben gekregen. De jongen waarnaar donderdag een klopjacht is gehouden rondom Kortrijk, zou door het ziekenhuis “wandelen zijn gestuurd”. Zo beweerden de ouders van Jules donderdag.

25 reacties

  • Harry De Sutter

    3 jaar geleden
    Straks maken ze er nog een heilige van. Verleden jaar programma ' Hunted ' gezien op Nederlandse T.V. over hoe men onder de radar kan blijven van de veiligheidsdiensten; ik raad Belgische veiligheidsdiensten aan te kijken of heeft het misschien te maken met ' durf ' ?? Ik kan er met mijn verstand niet bij dat iemand zich een hele dag verstopt voor hen. Boetes geven veel gemakkelijker en brengen de staatskas iets op. Zwartepiet wordt nogal gemakkelijk doorgespeeld (opname ziekenhuis).
  • Lenne Harding

    3 jaar geleden
    Heel herkenbaar, welke ouder gaat voor zijn plezier naar de psychiatrie voor hulp. Als je na het gesprek te horen krijgt dat een opname niet mogelijk is (geen plaats, niet het juiste personeel,...) sta je als ouder letterlijk in de kou. Waar moet je dan naartoe?
  • Eric Servaes

    3 jaar geleden
    Al goed dat er strenge criteria en procedures bestaan om iemand te laten opnemen. In het verleden werd maar al te gemakkelijk iemand ‘gek’ verklaard om hel weg te stoppen zodat hij geen last meer is voor de familie.
  • Louise janssens

    3 jaar geleden
    Geef die jongen de nodige verzorging, maar zeker niet in en cel stoppen.
  • Pedro Vanbesien

    3 jaar geleden
    En wat met de blunders van de politie. Hij heeft 2x uit mazen van de politie kunnen glippen,niettegende het grote machtsvertoon.En een jongen van 15jaar herkende hem in Avelgem. Hij is de held van de dag geweest, niet de politie.