REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ondanks hoge olieprijzen zwakt OPEC marktverwachtingen af

De olieprijzen hebben deze week hun hoogste niveau in jaren bereikt, maar toch is de OPEC voorzichtiger in zijn ramingen over de vraag naar de grondstof. Het kartel van olielanden schat de totale behoefte in 2021 lager in dan eerder geraamd. Tegelijkertijd valt het aanbod van niet-leden waarschijnlijk ook lager uit dan aanvankelijk verwacht, schrijft de OPEC in een nieuw rapport.

5 reacties

  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    Het aanbod is kleiner dan de vraag, en dit gaat niet veranderen. De landen in Europa gebruiken brandstof al tientallen jaren, steeds meer en meer, als belastingen. Dit heeft een invloed op alles, de economie groeit niet als de gemiddelde burger zijn geld moet uitgeven aan noodzakelijke dingen, een euro is zoals de frank, je kan hem maar 1 x uitgeven! Onze politici zijn dom, doch verblind door het easy money om hun bodemloze put te vullen.een goede raad, denk 2x na eer je iets uitgeeft!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @pieter Van Ceunebroeck ,zeer juiste inschatting en daar ze OPEC ook stilaan achter en zij willen nu wat de regering zich meent te moeten toe-eigenen met taksen en accijns.Het enigste wat moet gebeuren is dat deze taksen en accijns naar onder moeten en dan gaat de OPEC ook weer normaal produceren anders zullen de prijzen verder stijgen.Wat de afname betreft,de economie draait nog belange niet dan voor de corona en 't zou wel eens zo kunnen blijven,corona was voor velen goede les in zuinigheid
  • pieter Van Ceunebroeck

    3 jaar geleden
    Ik vind de OPEC erg braaf, zeker als je ziet wat de landen aan taksen/belastingen binnenrijven op hun grondstof! Een hele emmer taksen om eigen kas te spijzen en ze hoeven er geen bal voor te doen.
  • Eric De Baeremaeker

    3 jaar geleden
    De beurzen en aandeelhouders zijn de schuldigen, ze praten onzin uit en dit enkel om de prijzen te doen stijgen .
  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    De prijs van de olie is geen probleem, deze heeft al op 160 dollar gestaan, de accijnzen dat is het grootste probleem.