© Bernadette Claes

Natuurvereniging Orchis wandelt in Thorpark in Genk

Bilzen -

Op zondag 10 oktober maakte natuurvereniging Orchis een wandeling rond en op de mijnsteenberg in Waterschei (Genk) onder leiding van Patrick Meylaerts.

Bernadette Claes

“We vertrokken met mooi weer vanaf de parking van de begraafplaats in Waterschei voor een wandeling door Thorpark, een gebied van 10 km² achter de voormalige mijn van Waterschei dat sinds kort behoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen”, vertellen de wandelaars. “We wandelden door de Opglabbekerzavel, een van de laatste overgebleven heidegebieden in Genk waar onder meer de nachtzwaluw, de veldkrekel, de blauwvleugel- en de zadelsprinkhaan zich thuis voelen. Via de Klaverberg met zijn uitzonderlijke wintereikstoven met wortelgestellen die dateren vanuit de Middeleeuwen, ging het richting mijnsteenbergen waar we vanop de top van de niet-begroeide terril een mooi zicht hadden over de weidse omgeving en het vele groen dat onze provincie nog rijk is. Na een gezellige wandeling van ongeveer drie uur met fijne en nieuwsgierige deelnemers kwamen we terug aan op ons vertrekpunt.”

De volgende wandeling van Natuurvereniging Orchis gaat door op zondag 24 oktober 2021. Samenkomst om 14 uur op de parking aan de spoorwegbrug, Oude Blaarstraat in Tongeren (nabij het kruispunt met de Neremweg)

https://www.orchisvzw.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer